Sunday 18 September 2011

Responsabilitat social corporativa

 
Aquest article el publicaré en català , la meva llengua, tot i que no és la més global també es mereix el seu espai. 

En aquest període que estem passant de crisi on el més important és salvar les empreses i els llocs de treball hem d'anar una mica més enllà en la nostre gestió i visió de l'activitat empresarial i començar a pensar i aplicar conceptes d'un model de gestió basat en la responsabilitat social corporativa (RSC).
La responsabilitat social corporativa esta totalment lligat a la internacionalització de les empreses tant en les que deslocalitzen els seus processos productius com les que ho fan a costat de casa nostre.
 
Que és la Responsabilitat Social Corporativa?
La wikipedia diu que la RSC també anomenada Responsabilitat Social de les Empreses (RSE), és el compromís de l'organització envers les necessitats dels seus grups d'interès en els diferents àmbits (laboral, acció social, medi ambient, clientela i entitats proveïdores, i bon govern i transparència), per mitjà d'una implicació voluntària i solidària més enllà del que estableix la legislació vigent.
 
La Responsabilitat Social Corporativa ha de ser el model de gestió de les organitzacions pel qual, decideixen integrar de manera voluntària qüestions socials i mediambientals en les operacions i activitats.
Les empreses s'han de preocupar i implicar més en els grups del seu entorn com poden ser clients, proveïdors, treballadors, la comunitat en què opera i així poder contribuir a millorar la societat i el medi ambient.
La incorporació de polítiques i accions en aquest sentit ha de ser un factor clar de competitivitat per les empreses i tenir consciencia que el seu comportament comença a tenir rellevància creixent en la nostra societat.
Hem de treballar tots per un creixement just i sostenible. 




No comments:

Post a Comment